לקראת סיום התואר הראשון בניהול ומדעי המחשב, החל ניב שחר, 35, נשוי + 2 בתהליך חיפוש העבודה ובניית קריירה כמתכנת. בתור בוגר ללא ניסיון, ניסה ניב, בעזרת אתרי אינטרנט וחברות השמה, למצוא עבודה ההולמת את כישוריו.
לבסוף מצא ניב את עבודתו כqa engineer – בחברת אייבלסטר (eyeblaster), לפני כ- 10 חודשים באמצעות אתר jobnet.
ניב מספר:
"במהלך התואר הראשון עבדתי במשרה מלאה בחברת תיירות כאחראי מחשוב ועוזר למנכ"ל. למעשה, בעולם ההייטק, זאת המשרה הראשונה שלי אחרי הלימודים. במשך 8 שנים עד לסיום התואר, עבדתי בתחום שונה ולכן, כשחיפשתי עבודה בפיתוח ללא ניסיון, נתקלתי בקשיים רבים."
כיצד ניהלת את תהליך חיפוש העבודה?
"לאחר סיום הלימודים, חיפשתי משרות בתחום הפיתוח,באמצעות שליחת קורות חיים למודעות המתפרסמות בעיתון. בנוסף, נעזרתי בחברים שעובדים בתחום. לאחר מספר חודשים, כשהחיפוש לא הניב תוצאות חד משמעיות, החלטתי לחפש גם בתחום של הבטחת איכות (qa). נוכחתי לדעת, שקשה להיכנס לפיתוח ללא ניסיון. רף הכניסה למשרת qa יותר נמוך, מה שמאפשר לבוגרי אוניברסיטאות דריסת רגל באחת מחברות ההייטק. תהליך החיפוש שלי אחר משרות מובילות בתחום, התמקד בחברות השמה ואתרי אינטרנט אך ללא כל הצלחה.
לבסוף גיליתי את אתר ג'ובנט בעזרת המלצת גולש, כשנכנסתי לפורום שנקרא- "מובטלי הייטק" בתפוז. בעזרת מסד הנתונים הרחב של האתר, הכולל תקצירים על החברות, אימיילים מעודכנים וקישור לרשימת משרות, שלחתי קורות חיים בצורה שיטתית ומקיפה."
ניב שחר במשרדי חברת אייבלסטר
כיצד הגעת בסופו של דבר לאייבלסטר?
הדר מייסי, אחראית גיוס - על החברה:
"אייבלסטר מפתחת טכנולוגיות לשילוב תוכן עשיר בפרסום מקוון עבור מפרסמים, אתרים וסוכנויות פרסום. הטכנולוגיה מאפשרת יצירה, שידור וניהול של קמפיין אינטראקטיבי דרך פלטפורמה טכנולוגית אחת. החברה נוסדה בשנת 1999 ומונה כיום למעלה מ- 200 עובדים. בשנתיים האחרונות אנו מצויים בתהליכי גיוס משמעותיים והיד עוד נטויה.
איך הייתה הקליטה שלך כאן מבחינה מקצועית וחברתית?
"בחודש הראשון עברתי הדרכות בצורה אינטנסיבית, אבל עדיין מדורגת, על מנת, שתהיה לי קליטה והטמעה של החומר במדרג קושי עולה. המערכת כאן, מבחינת הטכנולוגיות, מאד גדולה ומורכבת. יש הליך איטי ומסודר של הכשרה, במהלכו נעזרים העובדים החדשים בעובדים הוותיקים, בראשי צוותים ואפילו במנהלים בכירים, על מנת להיכנס לתפקיד לאחר הפנמה של הטכנולוגיות.
מיומי הראשון בחברה, ראש הצוות שלי דחפה אותי ללמוד תחומים חדשים, כמו תחום ה- net., על מנת לגוון את עבודת ה- qa. בנוסף, אתגרו אותי על ידי מגוון משימות, שלא קשורות ישירות למוצר עצמו במטרה לפתוח אופקים. פיתחתי, למשל, אפליקציות של ניהול, שייעל את הליך העבודה בתוך הצוות."
האם התפשרת שבחרת בתחום ה qa?
"לדעתי לא התפשרתי. ההתנסות ב- qa נותנת לי המון רקע על המערכות. אני נחשף לקוד של המוצר שמפותח בחברה, ככה שהתחום די קרוב לפיתוח. הניסיון שאצבור יהפוך אותי, בסופו של דבר, למפתח טוב יותר."
איזו מן חברה היא אייבלסטר, מבחינת אווירה ואנשים?
"התחושה הראשונית שקיבלתי, כשהמתנתי לראיון והסתכלתי על האינטראקציות בין האנשים הייתה מצוינת. האווירה הייתה קלילה וחיובית, הרגשתי שיש לי קליק עם המקום. ככל שהתקדמתי בתהליך הקבלה, ונחשפתי יותר לדרג הניהולי ולראשי הצוותים, הבחנתי ברמה מאד גבוהה של אנשים. ההיררכיה לא מורגשת ברמה היום-יומית , יש הרגשה מאד משפחתית וחמה בין העובדים לבין ראשי הצוותים ובין העובדים עצמם. בסופו של דבר גיליתי שהאינטואיציה שלי הייתה מאד נכונה."
היית מגדיר את הסיפור שלך כהצלחה?
"חד משמעית הצלחה. אני מאד מרוצה כאן. לתחום ה- qa יש הרבה אספקטים מעניינים והרבה אחריות לגבי האיכות של המוצרים שאנו משווקים. מעבר לזה, החברה מאפשרת להתקדם ולצמוח לתחומים שונים, בניגוד לסטיגמה, לפיה קשה לעבור מתחום ה qa. מספר רב של מפתחים אצלנו, שבשלב הראשון שלהם היו qa, התקדמו אחרי פרק זמן מסוים לצוותי פיתוח, או לתחומים אחרים בתוך החברה עצמה."
יש לך המלצה למחפשי עבודה?
"קודם כל אסור להתייאש. לחפש עבודה זאת עבודה במשרה מלאה, שצריכה להיות מנוהלת בצורה מסודרת. אני ממליץ לסרוק את אתרי האינטרנט, לשלוח כמה שיותר קורות חיים ולא להיות בררנים, במיוחד אם מדובר בעבודה ראשונה. אני התמקדתי באתר ג'ובנט, מהר מאד, כי גיליתי שהכי קל לי לעבוד איתו. האתר, לדעתי, מספק את כל הצרכים של בוגר אוניברסיטה טרי."
הדר, על שיתוף הפעולה עם ג'ובנט:
"אתר ג'ובנט מהווה ערוץ גיוס חשוב עבורנו, הוא כלי יעיל מאד ואנו עושים בו שימוש רב. מעבר לניב, יש מספר לא מבוטל של אנשים, העובדים בחברה, שהגיע אלינו דרך אתר ג'ובנט. בהשוואה לאתרים אחרים, אנו מרגישים שאנו מקבלים קורות חיים ממוקדים, והעבודה שלנו מול יועצות הגיוס של האתר מאד נוחה ויעילה."
לסיפורי הצלחה נוספים לחץ/י על כתבות תעסוקה
מחפשים עבודה?
מחפשים עובדים?
הצטרפו להצלחה של כולם בג'ובנט.
לכתבה באנגלית