במשך 13 השנים האחרונות, עבד אילן גבריאלי, מהנדס אלקטרוניקה וחשמל במקצועו, בחברות הייטק גדולות ומבוססות, במהלכן התמחה בתחום התקינה (סטנדרטיזציה), ורכש נסיון רב בתהליכי ייצור ובתכנון ובהעברת מבדקי תקינה למוצרים שפותחו. לפני כחודשיים מצא אילן את עבודתו כמהנדס תקינה בחברת verifone, באמצעות אתר ג'ובנט.
"מגיל 14 אני נמצא בתחום האלקטרוניקה: למדתי בתיכון הטכנולוגי אורט סינגאלובסקי, שירתתי בחיל אוויר כטכנאי קשר וניווט, ולאחר השחרור מצה"ל השלמתי את לימודי הנדסת האלקטרוניקה באוניברסיטת תל-אביב. לראשונה נתקלתי בהנדסת תקינה בחברת קומברס ומיד התאהבתי בתחום".
מה משמעות תפקיד מהנדס תקינה?
"תפקידו של מהנדס התקינה הוא, למעשה, להעביר מוצרים הנמצאים בשלבי פיתוח סופיים סדרה של מבדקים, לפי תקנים (סטנדרטים) קבועים במעבדות בארץ ובחו"ל, ולקבל עבורם את האישורים המתאימים.
תהליך מבדקי התקינה, הנהוג בעיקר במדינות המפותחות (ארצות הברית, קנדה, מדינות האיחוד האירופי, מדינות במזרח הרחוק וכו') הוא מנדטורי, והוא חיוני למכירת המוצרים. במסגרת תפקידי בחברת verifone אני עוסק בבדיקות תקינה של מוצרים בתחום התקשורת".
היכן עבדת לפני שהגעת לחברת verifone?
"בחצי השנה האחרונה עבדתי כקבלן משנה בחברת הייטק גדולה, נוקיה סימנס נטוורקס, כמהנדס תקינה, התומך במהנדס תקינה נוסף השייך לארגון, ובמשך זמן זה קידמנו ביחד שלושה פרויקטים מורכבים. הועסקתי כתגבור זמני, ונאמר לי מראש כי בתום חצי השנה, במידה ולא אוכל להיקלט לחברה כעובד מן המניין, אאלץ לסיים את תפקידי, ולחפש משרה במקום אחר".
אילן גבריאלי במשרדי חברת verifone
מדוע הסכמת להיות מועסק כעובד זמני?
"באותה תקופה לא עבדתי, וזו הייתה משרת מהנדס התקינה היחידה שהוצעה. מעבר לכך, שאפתי להיקלט בחברה בתום חצי השנה. למרות שיומיום נסעתי מכפר סבא לבנימינה בשתי רכבות לכל כיוון, ולמרות שעבדתי שם כ- 10 שעות ביום לפחות, נהניתי מאד. בסוף התהליך, לאחר שפרויקטי התקינה הושלמו בהצלחה, נודע לי כי לא קיים תקן פנוי למהנדס תקינה. מיד עם קבלת הודעת הפיטורין התחלתי לחפש עבודה".
נתקלת בקשיים כשחיפשת אחר משרת מהנדס התקינה?
"בהחלט. מדובר בתפקיד נדיר וייחודי, הנחשב בעייתי מאד מבחינת מחפשי העבודה. כמות המשרות המפורסמות בתחום זה היא דלה, כך שאין הרבה משרות בעולם ההייטק הפנויות למהנדסי תקינה. אני למשל משמש כמהנדס התקינה היחיד ב- verifone".
כמה מהנדסי תקינה יש להערכתך בארץ?
"אני מעריך שבשוק ההייטק בארץ יש כ- 30 מהנדסי תקינה".
היכן חיפשת אחר משרות מתאימות?
"חיפשתי משרות בכל שוק האלקטרוניקה הישראלי, בעיקר באמצעות אתרי חיפוש עבודה וחברות השמה המתמחות בתחום האלקטרוניקה. התמקדתי בחיפוש אחר משרה והתמחות ספציפית - מהנדס פיתוח של ממשקי טלפוניה או מהנדס תקינה. לעומת חברות ההשמה, מהן ההיענות היתה דלה, איתרתי לשמחתי באתר ג'ובנט משרת מהנדס תקינה, שכן משרה כזו מופיעה בממוצע פעם בחצי שנה".
אם כך, כיצד בסופו של דבר מצאת עצמך בחברת verifone?
"חיפשתי משרות באתר ג'ובנט על פי מילות מפתח. לאחר שרשמתי 'מהנדס תקינה', הופיעו שתי משרות של מהנדס תקינה, אחת מהן היתה של חברת verifone והשניה הייתה שייכת לחברת כוח אדם אשר פרסמה את אותה משרה. יום לאחר שליחת קורות החיים, התקשרו ממחלקת משאבי אנוש וזימנו אותי לראיון. תהליך הגיוס לחברה עבר יחסית מהר, כשלושה שבועות, כך שהתחלתי לעבוד בחברת verifone יום לאחר שסיימתי את תפקידי הזמני בנוקיה".
אסנת לבהר-טל, מנהלת הגיוסים בחברה, על חברת verifone:
verifone הינה חברה בינלאומית העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות סליקה לקריאת כרטיסי אשראי וכרטיסים חכמים, מבוססי טכנולוגיה מתקדמת. החברה מספקת פתרונות חדשניים בתחום החומרה והתוכנה, ושירותים המאפשרים לעסקים בארץ ובעולם לנהל את מערכות התשלומים והעברות הכספים האלקטרוניות באופן יעיל ובבטחון מירבי.
כיום מעסיקה החברה יותר מ- 2,000 עובדים בכל העולם, ומוכרת את מוצריה בלמעלה מ- 110 מדינות ברחבי העולם. משרדי וריפון ישראל נמצאים בראש העין, ובהם עובדים כ- 600 אנשים במעבדות הפיתוח, מחלקות התפעול והייצור ומרכז השירות והמכירות. אתר זה הינו האתר הגדול ביותר של verifone".
עד כמה מסייע לכם שיתוף הפעולה עם אתר ג'ובנט?
"שיתוף הפעולה שלנו עם אתר ג'ובנט הוא ארוך ויציב, ועומד היום על כחמש שנים. כחברת הייטק, אנחנו חברה גדולה ומצליחה בעולם וקיומנו באתר הופך אותנו לחלק מחברות ההייטק המוכרות בארץ - "אם אתה שם אתה קיים". בנוסף, מבחינת הגישה למחפשי עבודה איכותיים, ג'ובנט הוא אחד האתרים היותר אטרקטיביים".
האם הגיעו מועמדים רבים למשרת מהנדס תקינה דרך ג'ובנט?
"זו הייתה משרה קשה לאיוש. פרופיל התפקיד הקשה עלינו למצוא מועמד מתאים בגלל הנקודתיות, הנדירות והייחודיות שלו. פנינו לחברות השמה וניסינו דרך "חבר מביא חבר", אולם לבסוף קיבלנו את המענה מאתר ג'ובנט. האתר היווה לנו כלי המאפשר גישה ישירה למועמדים ללא תיווך וסינון, ובדרך זו כל מועמד שנראה על פניו מתאים זומן. אני יכולה לומר שהשידוך בהחלט היה מוצלח".
אילן, מה כלל תהליך הגיוס לחברה?
"הראיון הראשוני המקצועי נערך מול מנהל אבטחת האיכות במחלקת הפיתוח של החברה בישראל, ולאחר מכן עברתי ראיון נוסף עם מנהל הפיתוח וראיון אישיותי עם משאבי האנוש. בנוסף, עברתי ראיון מקצועי טלפוני עם מנהל האיכות הגלובאלי ב verifone העולמית, היושבים בארצות הברית".
בתור מהנדס התקינה היחידי ב-,verifone איזו חפיפה עברת?
"לא עברתי חפיפה מוגדרת מכיוון שמהנדס התקינה הקודם עזב חודש לפני קבלתי לעבודה. לכן, למדתי את תהליכי העבודה באופן עצמאי במשך זמן קצר. מעבר לכך, כמהנדס תקינה עבדתי בעבר מול מעבדות תקינה בארץ ובחו"ל, ויצרתי קשרים עם אנשי תקינה, רשויות תקינה וגורמים חיוניים אחרים, כל אלו סייעו לי להקלט
ב-verifone בצורה טובה ומהירה".
איזו מן חברה היא verifone מבחינת אופיה והאווירה בה?
"סביבת העבודה בחברה נעימה וחמה. מעבר לכך, לעומת חברות הייטק קודמות בהן היתה דרישה ברורה לשעות עבודה מרובות, verifone היא ללא ספק פחות תובענית ומאמינה בעבודה המבוצעת בצורה נכונה ומאוזנת. זו חברה ההולכת לקראת רווחת העובד ומכבדת את העובדים שלה. בנוסף, האווירה פה היא אפורמלית, בגובה העיניים וללא היררכיה נוקשה. היחסים הבינאישיים מצוינים ושיתוף הפעולה בין העובדים פורה".
מה מייחד את התפקיד שלך?
"המשרה היא רב גונית ודורשת ראש גדול. העבודה אמנם יחידנית, אך נעשית בתיאום ובתמיכה מלאה באנשי הפיתוח. אני עוסק בכמה תחומים במקביל, הן בפיתוח המוצרים והן בהנדסה, ופועל מול גורמים בארץ ובחו"ל. תפקידי ייחודי בכך שכל בעיה הקשורה לתקינה, אם ברמה שיווקית, פיתוחית או הנדסית, מנותבת אליי. במסגרת תפקידי אני מקבל אמון מלא מההנהלה".
לסיום, תוכל לומר שאתה מרוצה מקבלתך ל- verifone?
"אני מאושר על ההזדמנות שניתנה לי, ובהחלט רואה בסיפור שלי הצלחה גדולה. התקבלתי לתפקיד בעל פוטנציאל מקצועי רב, שיש בו מקום ליוזמה וליצירה אישית. אני משתתף בכל הדיונים הקשורים בפיתוח המוצרים החדשים, מתחשבים בדעותיי ומקדמים תהליכים על פי בקשותיי. אני מנסה באופן רציף לשפר את תהליכי התקינה הקיימים, ולהפוך אותם ליעילים ומקצועיים יותר. מעבר לכך, אני שמח להיות חלק מחברת verifone, חברה מבוססת ויציבה".
אילו המלצות יש לך למחפשי העבודה?
"במהלך השנים צברתי ניסיון רב בחיפוש עבודה. אני ממליץ למחפשי העבודה להשתמש בכל האמצעים הקיימים ובכל האפשרויות העומדות בפניהם, ובעיקר לפנות לחברות כוח אדם ואתרים לחיפוש עבודה, כמו ג'ובנט.
לסיפורי הצלחה נוספים לחץ/י על כתבות תעסוקה
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
> מחפשים עבודה?
> מחפשים עובדים?
> כתיבת קורות חיים
הצטרפו להצלחה של כולם בג'ובנט.
לכתבה באנגלית