סיפור הצלחה - נורית רביב, מנהלת סניף חולון, א.ש. סיעוד ורווחה / הדס שמעוני

"הסיפוק העצום שאני מקבלת מהעבודה עם קשישים ממלא אותי וגורם לי אושר", כך מספרת לנו נורית רביב, 43, נשואה ואם לשלושה ילדים, אשר לפני כחודשיים החלה לעבוד כמנהלת סניף חולון בחברת א.ש. סיעוד ורווחה. נורית, עובדת סוציאלית במקצועה, הכירה תחומים רבים בטרם החלה לעבוד עם אוכלוסיית הגיל השלישי. "במהלך חיי נפגשתי עם אוכלוסיות שונות שנזקקו לטיפול, כאשר עם סיום התואר התחלתי לעבוד בעיריית חולון, בתחום של שיקום ונכויות. לאחר מכן עברתי לצפון הרחוק, קריית שמונה, ועסקתי בהקמת פרויקט לטיפול בנפגעי סמים, בהמשך טיפלתי בילדים בכפר הנוער בן-שמן וערכתי טיפולים משפחתיים. לתחום הסיעוד הגעתי לפני מספר שנים, לאחר צבירת התנסות עם ילדים, נפגעי סמים, משפחות ועוד".

תמיד ידעה נורית שייעודה הוא טיפול וייצוג החלשים, לכן בסיום השירות הצבאי החלה ללמוד לתואר בתחום העבודה הסוציאלית. "לא היו לי יותר מדי לבטים בקשר לכיוון המקצועי. התחלתי ללמוד בגיל צעיר מתוך החלטה נחרצת. אולם במהלך השנים חלו שינויים ברצונותיי ושאיפותיי, טיפלתי באוכלוסיות שונות, עד שלבסוף החלטתי להיכנס לעולם הסיעוד והרווחה".
נורית מצאה את עבודתה, בחברת א.ש. סיעוד ורווחה, באמצעות אתר ג'ובנט. 

מדוע החלטת להתמקד דווקא בטיפול בקשישים?
"הייתה בי הרגשה חזקה מבפנים שדחפה אותי לעבר תחום חדש. הרגשתי שמיציתי את שאר התחומים ותהיתי לגבי כיוון הקריירה שלי בחיים. עברתי במהלך השנים איזשהו הליך התבגרות, במובן החיובי של המילה כמובן. חיפשתי סוג של יציבות וכיוון שבו אוכל להתמקצע ולהתקדם הלאה. ולכן, מצאתי עצמי, אחרי 15 שנה בתור עובדת סוציאלית, בוחנת שינוי מקצועי במהלכו החלטתי ללמוד מקצוע טיפולי נוסף, שיטת אלבאום, שזו שיטת טיפול בילדים השונה במהותה מעבודה סוציאלית.
לאחר ההתנסות הזו, הגעתי למסקנה סופית שהייעוד שלי הוא עבודה סוציאלית, והתחלתי לעבוד במרכז יום לקשיש ברמלה. מכאן ואילך התחיל הרומן שלי עם האוכלוסיה הנכבדת הזו. החלטתי לעשות תואר שני בגרנטולוגיה (מדעי הגיל השלישי) באוניברסיטת בן גוריון, אשר במסגרתו למדתי על תהליכים פיזים ונפשיים בנושא הזיקנה". 


טובה שחר ונורית רביב במשרדי א.ש. סיעוד ורווחה

מהי הסיבה לדעתך שהרבה אנשים נרתעים מלעבוד עם האוכלוסיה הזו?
"להתמודד עם זיקנה זה בעצם הפחד הכי אוניברסלי שקיים, מכיוון שזיקנה מובילה למוות, לסוף. אך אני מרגישה שיש לי הרבה מה לתת לאנשים אלה שנותנים המון בחזרה. יש לי סיפוק גדול שממלא אותי מעצם העבודה עימם. אנשים אלה מאד חכמים ואפשר ללמוד הרבה מניסיון החיים שלהם, ולקבל את הפרופורציות הנכונות לגבי החיים".

איך ניהלת את תהליך חיפוש העבודה?
"תהליך החיפוש היה מאד אינטנסיבי. בכל ערב ישבתי על האינטרנט והפצתי את קורות החיים שלי באופן מרוכז לחברות רבות. היענות החברות הייתה מעבר למה שציפיתי, ולאחר שבוע קיבלתי הזמנות למספר ראיונות. הייתי בכ- 10 ראיונות לפחות. הרגשתי צורך לחקור את השוק מחדש לפני שאני מקבלת החלטה. שקלתי כל תפקיד בכובד ראש, משום שלאחר שנים של מעברים לתפקידים שונים, רציתי להיכנס לחברה רצינית ויציבה שתאפשר לי להתפתח מבחינה מקצועית, ולצמוח לטווח הארוך".

איך הגעת לידי החלטה לבסוף?
"עוד בתהליך הגיוס התרשמתי לטובה מהמקצועיות של העובדים בא.ש.
בראיונות ובמסדרונות החברה הייתה אווירה נינוחה של פתיחות. בנוסף, הבנתי מהר מאד שזו חברה שמאד משקיעה בעובדיה, ולכן הרגשתי שפה אוכל לממש את יכולותי, להתקדם ולגוון את תפקידי ב- 10 השנים הבאות. כל אלה מצאו חן בעיני, ואכן לאחר מספר שבועות התקבלתי לא.ש. כמנהלת סניף חולון".

איך הייתה הקליטה שלך פה, קיבלת את כל הכלים הדרושים לתפקיד?
"הקליטה פה הייתה מדהימה, וניכר כי הושקעה המון מחשבה בקליטת העובדים החדשים. החברה בנתה לי
ול- 4 עובדות סוציאליות נוספות שנקלטו, קורס אוריינטציה מרוכז של שבוע ימים, בסניף המרכזי בתל אביב.
הציגו בפנינו את אנשי המפתח של החברה, בינהם המנכ"לית, אירית שגיא, ומנהלות הסניפים. עברנו הרצאות על התוכנות איתם מתעסקים, על עולם התוכן של החברה - הצד הרפואי- פיזי, המשפטי והאישי  של הזיקנה ועוד. ממש קיבלתי כניסה רכה למקום העבודה החדש".

איזו מן חברה היא א.ש. מבחינת האנשים והאווירה הכללית?
"זו חברה המאופיינת בגיבוש, שבא לידי ביטוי באמצעות ההדרכות הרוחביות הרבות, ועל ידי הפורטל המשותף לעובדים ההופך אותנו למשפחה אחת מלוכדת. העבודה מאד אינטנסיבית ומגוונת, וכוללת שיתופי פעולה רבים בין סניפים ועובדים שונים, הנעזרים אחד בשני. כמו כן, העובדים מקבלים פה המון מקום ליוזמה וביטוי עצמי ויצירתי. ואם לסכם אז האווירה פה נעימה וטובה, מהבחינה הזו שמקום העבודה הזה הוא מקום המקנה סיפוק מאד גדול"

בסופו של דבר את מרוצה כאן?
"אני בטוחה שעשיתי את הבחירה הנכונה, בכך שהמקום ענה ועונה על הציפיות שלי. ככל שהזמן עובר אני מופתעת יותר לטובה. כרגע אני בתחילת הדרך ועדיין לומדת את הבסיס, אך אני מרגישה שיש הרבה מאד אתגרים ועניין. זו חברה שמאפשרת המון למידה, קיימים פורומים רבים של חשיבה והפרייה הדדית, מכל בחינה שהיא.
מעבר לכך, תחום הסיעוד והרווחה הוא תחום שמתפתח, מכיוון שקיימת עלייה בתוחלת החיים. אחוז הקשישים באוכלוסיה עולה, והדבר מחייב פיתוחם של שירותים רבים ומגוונים לטיפול באוכלוסייה. כמו גם פתיחה של עוד ועוד מסלולי לימודי סיעוד במוסדות אקדמיים

טובה, היועצת הארגונית של החברה, תארי את שיתוף הפעולה שלכם עם אתר ג'ובנט?
"אנחנו עובדים עם האתר מעל לחצי שנה, ואף חידשנו לא מזמן את המנוי בו. אני מאד התרשמתי לטובה מאופן ניהול העבודה המקצועי ומהרמה הגבוהה של השירות. מורגשת האכפתיות של הנציגים, והבקרה על השירות מאד אינטנסיבית. ברמת התוצאה אנו מקבלים דרך האתר עובדים איכותיים כמו נורית, ומאד מרוצים".

המוטו של החברה: "לסייע לקשיש להתמודד בכבוד ולא לבד".
חברת א.ש. סיעוד ורווחה נוסדה בשנת 1984, והיא בעלת מוניטין וניסיון של 22 שנים. החברה מקפידה להכשיר מקצועית את כלל עובדיה, ושמה את הדגש על שירות ממוקד לקוח. טובה שחר, היועצת הארגונית של החברה, דואגת לשביעות רצון הלקוח, על ידי תכנון וביצוע פעילויות הדרכה לכלל עובדי החברה ולמטפלים. בנוסף לסיוע בתחום הסיעוד, כמו מטפלים זרים, סיוע לניצולי שואה, השגחה בבתי חולים והפניות לבתי אבות או דיור מוגן מספקת החברה שירותי עזרה משלימים בקהילה, כמו פעילויות התנדבות מגוונות. החברה מפעילה כיום 20 סניפים, בהם עובדים: עובדים סוציאליים, אחיות ומטפלים, הדואגים לפתרונות סיעוד כוללניים לכ- 6,000 מטופלים חולים, קשישים ונכים בכל רחבי הארץ.


לסיפורי הצלחה נוספים לחץ/י על כתבות תעסוקה

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך:

> מחפשים עבודה? 
>
מחפשים עובדים? 
> כתיבת קורות חיים


הצטרפו להצלחה של כולם בג'ובנט.


לכתבה באנגלית

תן למשרות שלנו לחפש אותך - חינם!